Rólam

 Mostanra tán kezdem úgy érezni, hogy íróféle volnék. Ezt az érzést nem adta nekem senki, nem kaptam díjakat, nem adtam ki könyveket mégis ilyenfélét érzek. Mindnyájan érezhetnénk ezt, mert mind írók és rendezők vagyunk. Életünk, sorsunk rendezői, de nem ez a kicsi kis ember rendez, hanem a benne élő Isten. Valahogy mindig nehezen cimkézem fel magam. Ritkán használom a feleség, az anya minőségeket, talán a gyermek amit legkönnyebben tudok kimondani.Tán azért, mert gyermekek volnánk, Isten gyermekei és ez nem szab lelkünknek semmilyen korlátot.


1978 - ban születtem  Felvidéken.

Palóc vagyok így  fellelhetitek  írásaimban a palóc nyelvjárás elemeit  is.
Az első legizgalmasabb gyermekkori élményeim közé tartozott a folyamat mikor megtanultam olvasni.

Mikor a betűkből szavak, majd a szavakból történetek álltak össze.

 Az Ezeregyéjszaka meséi az első olvasmányaim egyike volt. Hatására már akkor 7 évesen tudtam, rájöttem, létezik egy varázsbirodalom amihez a könyvek és az olvasás a kulcs. Később rájöttem, hogy  a dolgok másik végén is van egy kulcs ehhez a birodalomhoz. Ez a kulcs az írás volt. Hasonlóan az élethez. Az életben is két vége van a dolgoknak, de az igazság mindig középen van :) . 

100 világ kapuját is képesek lehetünk  kinyitni a képzeletünkel. Ha képes az ember öntőformát adni képzelete szüleményeinek vagy annak amit "fentről" lecsatornáz akkor azzal örömet, szórakozást és jó esetben bölcsességet csempészhet saját és embertársai életébe.

Egészen húsz éves koromig naplóírásban vezettem ki a bennem dúló dolgokat.
Történetkékbe önteni megéléseim és fantáziám szüleményeit 42 éves koromban kezdtem. 
Az írást és az olvasást egy varázslatnak élem meg. Az írással bölcsességgé "párolhatom" az életben megélt tapasztalataimat, vagy, ha épp úgy érzem akkor alkothatok egy másik világot. 
Hiszem és vallom annyi világ, és annyi univerzum van ahány ember él a földön.
Az emlékeimből vett írásaim szeretettel átszőve írom, telve a hála érzésével azok iránt akiket ebben az életemben útitársamul választottam vagy  útitársamul rendelt a sors. Képzeletem szülöttei pedig más valóságok szereplői, akiket sikerül kilesnem és papírra vetnem 😉 !
Nézzétek el nekem szárnypróbálgató írónövendéknek a stilisztikai és egyéb hibákat .
Szórakoztató és hasznos olvasást kívánok.

 Denisa